;

המצרכים:

  • 8 יח' אוסובוקו עגל פרוס, כ-500 ג' ליחידה.
  • כוס קמח
  • מלח
  • פלפל
  • אורגנו
  • טימין
  • גרידת לימון
  • ראש שום
  • 500 גרם גזר
  • 200 גרם סלרי
  • 200 גרם שורש פטרוזיליה או סלרי
  • 500 גרם בצל לבן
  • 1 ק"ג עגבניות תמר או בלאדי בשלות
  • פלפל חריף ירוק
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • בקבוק יין לבן
  • ליטר ציר בקר או עוף

אופן ההכנה:

ממליחים, מפלפלים ומקמחים את הנתחים.
צורבים עם מעט שמן זית עד להשחמה אך לא יותר מדי – מוציאים הצידה.
באותו הסיר משחימים את הירקות שנקצצו למעט העגבניות.
על הירקות משחימים את הרסק ואז מוסיפים את העגבניות.
לאחר שהעגבניות מתקרמלות ומצטמצמות מוסיפים את היין ומצמצמים בחצי.
מחזירים פנימה את הנתחים, מכסים בציר בקר מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה או לתנור ל – 4 שעות או יותר.