עבר-הווה -עתיד

"מושבוצ" הוקמה בשנת 2007 בחוות הסוסים של משפחת איסטון במושב מעלה גמלא, מאז עברנו כברת דרך ארוכה כשבכל צעד שלנו משולבת התרבות הקולינרית המקומית ברמת הגולן והתפתחותה.

מקור השם מושבוצ

בראשית ההתיישבות ברמת הגולן בטרם העלייה לקרקע של יישובי הקבע. התגוררו המתיישבים הראשונים בקבוצת צריפים במורדות רמת הגולן, הם חיו בשיתוף, עבדו יחד (ממש כמו בקיבוץ) ועם השנים הקימו מושב לתפארת. צורת ההתיישבות הזו נקראה מושבוצ: רוצים להיות מושב, חיים כמו בקיבוץ.

אנחנו מבשלים כמו פעם, אוכל אמיתי שכולו נרקח ומוכן במקום. האוכל אותו אנחנו מגישים עושה כבוד לחומרי הגלם המקומיים והאיכותיים, את ההשראה למנות המוגשות אצלנו במסעדה אנו שואבים מהסביבה הקרובה ומהבית, מעונות השנה המתחלפות ומהגידולים החקלאים האופייניים לכל אחת מהן.

הבשר שלנו

בשר הבקר הוא אחד מהמאפיינים הבולטים של הגולן. הוא גם מאבני היסוד של המסעדה שלנו מיום היווסדה. על מנת לקיים את החזון שלנו, וכדי שנוכל לספק ללקוחותינו את הבשר האיכותי ביותר. חברנו בשנת 2015 ליוחאי שניידר ממעלה גמלא והקמנו יחד את הקצבייה של המושבוצ.

משפחת שניידר מטפחת את העדר שלה כבר מעל 50 שנה. בקר שניידר גדל ברמת הגולן, ללא אנטיביוטיקה וללא זרזי גדילה ועומד בתקן של עמותת חי בריא. המשך הטיפול בבקר שניידר מתבצע במסעדה, שם אנחנו מיישנים ומייצרים במקום את כל מגוון המוצרים המיוחד שלנו: הסטייקים, הקציצות, ההמבורגרים הנקניקיות ונתחים מובחרים אחרים.

השותפות והיכולת להשפיע על כל שלב בתהליך עד קבלת התוצר הסופי המוגש במסעדה או נמכר בקצבייה, מאפשרות לנו לספק ללקוחותינו בשר בקר איכותי, בריא וטעים יותר.

בין אדם למקום

עם השנים הוקמו בגולן מגבנות ומחלבות, יקבים ויצרני שיכר, משקים אורגנים, מכוורות, בתי בד ומבשלות בירה. לכולם מקום של כבוד בתפריט המסעדה. אנחנו גדלים עקב בצד אגודל, עם האוכלוסייה ברמת הגולן, התרבות הקולינארית המתפתחת באזור והספקים והיצרנים המקומיים.

אנחנו תושבי הגולן מבטן ומלידה וגאים בכך, אנחנו אוהבים את האנשים פה, את השקט והחופש, את מזג האוויר, את האדמה ואת התוצרת החקלאית. אנחנו מגדלים מה שאנחנו יכולים בעצמינו: בעדר הבקר שלנו שרועה ברמת הגולן, בחממות שלנו במושב גמלא בהם גדלים עשבי התיבול וחלק מהירקות שלנו וכמובן את הפירות הנפלאים שגדלים בצפון הרמה או למרגלותיה. מה שאנחנו לא מגדלים בעצמינו אנו רוכשים מהמגדלים המקומיים: היינות שמגיעים מיקבי הבוטיק של הרמה, שמן הזית מכרמי האזור, הפירות, הירקות, הגבינות והדגים הכל גדל באזור ולא אנחנו לא מתפשרים על האיכות – הקשר האישי עם המגדלים וההיכרות עם החקלאות האזורית מאפשרים לנו לזכות במיטב התוצרת.

סביבה וקיימות

אנחנו לא מקבלים שום דבר כמובן מאליו. ועושים כל מה שאנחנו יכולים על מנת לשמור על הקיים. אנחנו ממחזרים פסולת ואת האריזות הלא מתכלות בהן אנחנו משתמשים במסעדה. את המזיקים בגידולים שלנו אנו מדבירים בעזרת חומרי הדברה ירוקים והגגות שלנו מרוצפים בפאנלים סולאריים ליצור חשמל מאנרגיה מתחדשת.
אנחנו עושים כל מה שניתן על מנת שגם אנחנו וגם הבאים אחרינו יוכלו להמשיך וליהנות מהטוב שהגולן נותן לנו.

בין אדם לחברו

החיבור לרמת הגולן ואנשיה הוא הרבה מעבר לעסקים וחומרי גלם. אנו רואים חשיבות גדולה בקשר עם אנשי האזור ולוקחים חלק מלא בחיי הקהילה, למענה ולמען חבריה. אנו שותפים בעשייה התרבותית והחברתית ביישובים ובאזור באופן מלא. אנו מאמינים בכלכלה המקומית: לעולם נעדיף לקנות מספק מקומי קטן וכמובן להעסיק את בני ובנות האזור, מתוך ההבנה שההשקעה באזור ובתושביו חוזרת אלינו בגדול. בסופו של דבר הספקים, נותני השירותים, העובדים, חבריהם ובני משפחותיהם הם השכנים והחברים שלנו וככאלה הם גם הלקוחות הכי טובים.

ab3